Thursday, August 25, 2011

eh?nak raya dahhh!

wah!lamenya tak berupdate.sawang sana sini dah neh.syuhhhhh..syuhhhhhh!*tiup habuk sket*
sejak bulan Ramadhan ni..i sebok memanjang..ngan class berderet-deret, test ape sume lagi..adeihh ni tengah pening kepala nak marking paper student plak..kalo marking time2 lapa bulan pose ni..jawabnya aiyoyoyoo la..answer sheet student pon dah nampak macam ayam percik!;p


eh?dah nak raya kita kan?sedar tak sedar Ramadhan dah nak sampai ke penghujung dah..amalan pon macam tak cukop, berlubang sana sini..sob3.sempat jumpa lagi ke Ramadhan tahun depan?:( *Ya Allah, panjangkanlah umur kami dalam taat padaMu, amin*


so korang cane??dah settle preparation raya?baju raya berapa puloh pasang sorang?i tak banyak pon..2-3 pasang je..ada je lagi baju2 yg masih baru dan boleh dipakai untuk beraya..kang kalo demand banyak2 pasang, mahu botak kepala husband aku!hahA.


festime beraya sebagai suami isteri ni..tahun2 dulu kalo datang beraya, tak boleh nak salam2 semua..tahun ni semua pon boleh!hahA!alhamdulillah..tercapai impian nak beraya bersama..
jadual raya tahun ni???hehe belom puasa lagi si bini dah sebok tanya laki macam mana raya kita tahun ni..dapat raya sama tak agak2?keje tak agak2 masa raya?bila boleh balik kampung?bila itu bila ini..pening laki nak layan si bini yg banyak mulot neh..hahaha naseb laa dapat isteri 10 mulot neh!^^


maka dengan itu diumumkan....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


giliran pertama kali beraya tahun ni adalah di kampung sayaaaAAAA!!!!
^__________________________^
*senyum lebar-lebarrrr*

betapa gumbiranya hatii..berbunga riang..bunga2 chenta...segala bagai bunga taik ayam  ada untuk meng'express' perasaan excited itu.hehe.


tapi raya fes aje laaa kat kampung i...ptg raya fes tu dah terpaksa balik sini dah..sambung raya umah mertua pulak..lagipon husband oncall raya kedua..so nampak gaya raya kedua beraya ngan mertua ajelah..naseb baek mertua i sporting!syiokkk gitu...;D


semalam i berjaya buat biskut raya tau!percaya tak?percaya tak?biskut fess saya adalah biskut conflakes crunchy..hehe gambar ada tapi lom transfer pc..malaslah pulak rasa nak tepek gambar..orang lain dah masuk biskut ke-sepuloh, aku baru terkedek2 nak beli barang buat biskut..haha


lastly, selamat pulang ke kampung halaman korang!sure ramai yg dah start balik kampung kan..parking kat opis ni pon dah ada lobang2 hari ni..sah2 dah ramai yg balik..almaklumlah, nak elak jemm...tapi memang kompem jem sana sini kan?aiyoooo!i blk kampung lambat lagii..sehari belom raya baru balik..sedih kan?uwaaa

hati-hati memandu k?dun drive if you're sleepy and not feeling well!make sure you have an enough sleep and rest ok!baru boleh drive balik kampung!i always practice this rule..mmg segar bila drive jauh..have a safe journey guys..hopefully you guys arrive your hometown safely without any obstruction.

pesanan tuan tanah:

"biar lambat asal selamat"



"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR BATIN"

ikhlas dari kami suami isteri =)





eh?panjang pulak entry aku neh.



♥ we are in lurve ♥
 

1 comment:

Crazystudentmir said...

Selamat Hari raya pn mizah...dr kitaorg..bdk2 radio thn 3 ni...hehehehe