Wednesday, July 4, 2012

hello july.

assalamualaikum.

it's been soooo longgggg since my last entry (alah 3 minggu je..kekeke). i'd been super duper busy this time around. oh how i miss writing and blabbing in this blog. 

alhamdulillah, Allah lend me a strength to fasting today. i woke up early today, yes for sahur of course (my MIL kejut ok!hihi). and now i start yawning (uarrrghhhh), my eyes about to close while i tap the keyboard. this morning i rushed to my office, because i'm supposed to have class at 11am and i do not prepare anything!huhh sangat rushing ok!later on, my student called me, "Puan, kelas kami tinggal 10 orang je, yang lain semua exam MUET" ahhh, buat penat saja aku kalut malut dipagi hari. kalau tahu, aku tidur kejap pagi tadi. nak marah tapi macam bagus jugak kelas batal. hahAhaA bagus punya cikgu kan?!


oklah, tonight is Nisfu Syaaban right?since today is 14 Syaaban, so this maghrib is 15 Syaaban. marilah kita melakukan amal ibadat sebanyak mungkin. berdoa, baca quran, baca yasin, solat sunat dan lain-lain. moga amalan, doa dan taubat kita diterima Allah.


"Rasul S.A.W bersabda bermaksud, Apabila tiba malam nisfu Syaaban, telah datang malaikat Jibril lalu berkata, pada malam ini, pintu-pintu langit dan pintu-pintu rahmat dibuka. Maka dirikanlah solat dan pohonlah doa, sesungguhnya pada malam itu telah dibuka 300 pintu rahmat. Maka Allah mengampuni orang-orang yang tidak menyekutuiNya kecuali ahli sihir dan dukun, orang yang bermusuhan, peminum arak, pezina, orang yang memakan riba�, orang yang derhaka kepada ibubapanya, orang yang suka mengadu domba atau batu api, dan orang yang memutuskan persaudaraan. Sesungguhnya mereka itu tidak akan diampun sehinggalah mereka benar-benar bertaubat dan tidak akan mengulanginya" sumber




nota kaki: maksudnya lagi 15 hari bulan Ramadhan akan menjelang.semoga sempat bertemunya.




♥ we are in lurve ♥
 

3 comments:

Siti Nursyuhada said...

Seelamat berpuasa....

chiq jah said...

tenkiu..hihii

man said...

ramadhan di nanti.