Sunday, May 8, 2011

tempat jatuh lagi dikenang.

nak post lagi hari ni boleh?
macam gile post entry kat blog laa plak..hahaa
xkesahlah kan..blog ini saya yg punya!ngeh3

eh, apa saya merapu nih?tu bukan main point ye kalian...
entry ni berbaur emosi sikit.eh, tapi memang emosi turun naek skang ni..hubby pon naek pelik tengok wife yg jarang2 dia dapat tengok ni.sekali tengok sengih2, dua kali tengok senyum meleret..tiga kali tengok mulot dah panjang macam muncung itik..ahahaha..alahaiii sian laki i!dapat bini macam i ni haa..urmmm

urmm..korang suka tak duduk kat tempat orang?i mean rumah, tempat, negeri yang korang cari rezeki skang ni?suka tak?suka tak?saya?urmm..suka!suka hanya bila orang yang saya sayang ada di samping bila kita gembira dan sedih...tapi sangat sangat tak suka bila kita gembira, sedih atau kesusahan..tapi there are no other people to share with..there are no other people could lend their hand to help us..there are no one who could lend their shoulder to cry on..adoyaiii..rasa baek balik duduk bawah ketiak mak kat kampung!betol tak?!at least kita dipunyai oleh ramai orang kat sana..

kadang2 kita tak punya sesapa kat tempat kita cari rezeki tu..yang ada hanyalah suami dan kawan2 yg agak rapat..bila diorang takde disamping, rasa macam hopeless & lone ranger yg amat kan?
urmmm..main point is..itulah yg saya rasa skang..rasa nak bungkus & terus balik kampung!boleh?

conclusionnya, tempat jatuh lagi dikenang, apatah lagi tempat kita dibesarkan dengan penuh kasih sayang dan kenangan.owh, saya rindu kampung saya!



♥ we are in lurve ♥

1 comment:

PERMATA said...

hehe..well understood..!